Straatlicht wordt niet gedoofd in de stad

mainImage
Straatlicht wordt niet gedoofd in de stad

Rotterdam heeft zowel in 2017 als in 2018 niet meegedaan aan het doven van de stadsverlichting in aanloop naar de Nacht van de Nacht, die dit jaar op 27 oktober jl. plaatsvond en het ziet er ook niet naar uit dat de havenstad in 2019 het voorbeeld van 178 gemeenten en organisaties als Rijkswaterstaat en ProRail zal volgen. Het stadsbestuur wijst daarmee het verzoek af van zowel Milieu- en Natuurfederaties als van de Rotterdamse fracties van GroenLinks en D66, die dit trouwens al vóór de Nacht van de Nacht schriftelijk hadden ingediend.

‘’Rotterdam doet jaarlijks mee aan het wereldwijde Earth Hour evenement, georganiseerd door het World Wide Fund for Nature, met het doven van de sierverlichting van de Erasmusbrug. Afgelopen jaar heeft de Nederlandse Publieke Omroep vanuit Rotterdam op televisie hier zelfs aandacht aan besteed. Naar mening van ons college wordt daarmee duidelijk ingezet op bewustwording rond duurzaamheidsaspecten van het gebruik van (openbare) verlichting’’, schrijft burgemeester Aboutaleb als antwoord op de vragen van de raadsleden Kockelkoren (GL) en Zeegers (D66), waarmee hij de extra initiatieven afwijst.

‘’De openbare verlichting van straten en pleinen is van onmisbaar belang in het kader van verkeers- en sociale veiligheid. Wij zijn van mening dat deze verlichting niet mag worden uitgeschakeld. Voor sierverlichting levert uitschakelen bij bijzondere gelegenheden minder bezwaar op’’, aldus Aboutaleb.

De sierverlichting op de Erasmusbrug is inmiddels flexibel. Bij de Willemsbrug, de Hef en het Hofpleinfontein moet dit allemaal nog handmatig.


Foto: Digitaal Dagblad