Succes Hunt Saboteurs in Hoeksewaard

mainImage
Succes Hunt Saboteurs in Hoeksewaard

De Hunt Saboteurs van Animal Rights hebben met succes actie gevoerd tegen de plezierjacht in de Hoeksche Waard. Kort voor oud en nieuw werd geen schot gelost door de groep jagers die in het vizier kwamen van de dierenvrienden. “De jagers hebben de hele ochtend geen slachtoffers gemaakt. Doel bereikt”, aldus Jeffrey Wijling.

De Hunt Saboteurs voeren sinds de opening van het jachtseizoen op 15 oktober actie in het veld om zoveel mogelijk dieren te redden. Wijling: “We blijven op de openbare weg en filmen de jacht. Met toeters waarschuwen we de wilde dieren voor de aanwezigheid van jagers. Wat wij doen werkt.”

Het jachtseizoen is nu gesloten voor hazen en fazant (hen). De jagers mogen nog tot eind januari jagen op wilde eenden, konijnen, houtduiven en fazant (haan). In 2017 werden maar liefst 300.000 dieren gedood tijdens de plezierjacht.

Campagneleider Jessica Smit: “Laten we vooral niet vergeten dat jagen een hobby is. Vrijetijdsbesteding. De jagersvereniging zelf noemt jagen een vorm van actieve recreatie met de mogelijkheid om een aantrekkelijke buit te bemachtigen.”


Foto: Digitaal Dagblad