Tarieven stadsverwarming fors omhoog

mainImage
Tarieven stadsverwarming fors omhoog

CDA-raadslid René Segers-Hoogendoorn heeft een deuk ontdekt in de doelstelling van met name GroenLinks-wethouder Arno Bonte om meer woningen in de stad aardgasvrij te maken: de tarieven voor stadsverwarming worden in dit nieuwe jaar fors verhoogd.

‘’Onlangs heeft de Autoriteit Consument en Markt de maximale warmtetarieven vastgesteld voor dit jaar. Dit is de maximale prijs die leveranciers mogen vragen voor onder meer stadsverwarming. Hieruit blijkt dat huishoudens die aangesloten zijn op de stadsverwarming dit jaar tot wel €164 meer kwijt zijn dan in 2018’’, laat hij Bonte weten in een brief aan het college.

‘’Deze stijging’’, aldus Segers-Hoogendoorn, ’’is het gevolg van een koppeling van de warmtetarieven aan de gastarieven, inclusief belastingen en andere heffingen. Deze koppeling is gemaakt om huishoudens met stadsverwarming te beschermen voor bovenmatige prijsstijging, maar heeft nu juist het omgekeerde effect. Waar achter de hogere gastarieven een duurzaamheidsdoelstelling zit, geldt dat niet voor de hieraan gekoppelde verhoging van de warmtetarieven.’’

Het CDA wil opheldering over die tegenstrijdigheid.


Foto: Digitaal Dagblad