Tegenprestatie 21.000 Rotterdammers

mainImage
Tegenprestatie 21.000 Rotterdammers

In het eerste kwartaal van 2019 moet er een plan liggen dat erin voorziet dat 21.000 Rotterdammers, die nu een bijstandsuitkering hebben en daarmee een grote afstand hebben van de arbeidsmarkt, daadwerkelijk een tegenprestatie gaan leveren. Die vrijwilligerstaak moet dan passen bij hun vaardig- en omstandigheden en moet blijvend gericht zijn op uitstroom naar werk.

Het plan van VVD-raadslid Tim Versnel kreeg grote steun. Het Turks-Nederlandse Denk was tegen en bij de moslimpartij Nida, dat twee zetels heeft, was er verdeeldheid. Fractieleider El Ouali vond het wel een goed plan. Ercan Büyükçifci vond het niks. Maar ogenschijnlijk gaat men bij Nida daar ontspannen mee om. Opvallend was wel dat ook de PVV (Meeuwissen) tegenstemde.

Versnel wil invoering van die regeling om daarmee het draagvlak van de sociale zekerheid te ondersteunen en de ontwikkeling van de werkzoekende in de richting van de arbeidsmarkt een boost te geven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat degenen die een tegenprestatie leveren zich gezonder gaan voelen.


| Foto: Digitaal Dagblad