Thema Wereldhavendagen 2019: MariTeam

mainImage
Thema Wereldhavendagen 2019: MariTeam

Over ruim negen maanden zijn in Rotterdam weer de Wereldhavendagen. Het thema is nu al bekend: MariTeam. Het werken in teamverband staat bij de volgende editie van het evenement centraal, zegt de organisatie in een toelichting.

Het thema biedt volgens de organisatie ruimte om te laten zien welke beroepen er zijn in de haven, welke ontwikkelingen er plaatsvinden en in welke verrassende combinaties bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan. De haven kampt met duizenden vacatures.

De wereldhavendagen is Nederlands grootste jaarlijkse meerdaagse maritieme festival. Het wordt op 6, 7 en 8 september 2019 georganiseerd op de kades rond de Erasmusbrug. Ook zijn er excursies de haven in. Dit jaar trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.

Rotterdam Festivals wil met diverse organisaties de periode rond de Wereldhavendagen uit te bouwen naar een volledige World Port Week. Daarmee worden de Wereldhavendagen het sluitstuk van deze week vol Rotterdamse havenactiviteiten. De kick-off van deze maritieme week is op donderdag 1 augustus in het Maritiem Museum.


| Foto: Digitaal Dagblad