Tweet herinnert aan Aboutaleb bedreiging

mainImage
Tweet herinnert aan Aboutaleb bedreiging

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft haar CDA-raadslid Daniëlle Koster in overweging gegeven om bij de politie aangifte te doen als reactie op de fatwa-tweet van haar collega-politicus Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid.

Vanuit Marokko meldde Van Doorn dat Koster ‘een vijand van de Islam’ is ‘en een gevaar voor de samenleving’.

Het zijn geen strafbare uitspraken, maar eerder – toen de imam Fawaz Jneid de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb ‘’een afvallige moslim en een vijand van de islam’’ noemde – liet justitieminister Grapperhaus weten ze wel ‘’walgelijk te vinden.’’

Volgens de Nederlandse wetgeving vallen dit soort uitspraken binnen de grenzen van vrijheid van meningsuiting. Maar Dick Schoof, de nationaal coördinator Terrorismebestrijding, beoordeelt ze als een fatwa. Dat is in islamitische kringen een soort oproep om mensen te elimineren.

De tweet van de geïslamiseerde Van Doorn volgde toen Daniëlle Koster het na de dood van PVV-raadslid Willie Dille voor haar opnam, ”niet de indruk had dat zij psychisch iets zwaars onder de leden had en geen reden had om aan te nemen dat haar verhaal niet waar was”, aldus het bericht bij TV West. Kort voor haar zelfmoord kwam Dille met de verklaring door moslims te zijn ontvoerd en verkracht en dat Arnoud van Doorn ”hier achter zou zitten.”


| Foto: Digitaal Dagblad