Van Elck wil alternatief voor CurZus&Zo

19 May 2018, 00:37 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wethouder Sven de Langen is gevraagd of hij wil nadenken of het mogelijk is om het activiteitencentrum CurZus&Zo in Het Lage Land onder te brengen bij een nabijgelegen Huis van de Wijk (bijvoorbeeld De Prinsenhof, Het Palet of Oriënt) of bij een extra Huis van de Wijk voor de bewoners van Alexander? CurZus&Zo stopt per 1 augustus  en laat naar de mening van Leefbaars zorgbewaker Michel van Elck een enorme leegte achter.

‘’Een fikse tegenvaller voor de trouwe gasten van het centrum, van wie sommigen al meer dan tien jaar door weer en wind komen opdagen en zelden verstek laten gaan’’, weet raadslid Van Elck. ‘’Naast de cursussen die zij bij CurZus&Zo volgen, zoals bewegen, bekleedt het activiteitencentrum ook een belangrijke sociale functie, zeker na het verdwijnen van een aantal voorzieningen in omringende wijken.’’

CurZus&Zo is onderdeel van de SWKGroep en geen gemeentelijke dienst. ‘’Maar’’, vindt Van Elck, ‘’het zou wat Leefbaar Rotterdam betreft een goede zaak zijn wanneer de gemeente nagaat wat de redenen voor de sluiting zijn en, indien die echt niet meer te voorkomen is, welke activiteiten dan overgenomen kunnen worden.”