Veel gelauwerden voor het eerst samen

mainImage
Veel gelauwerden voor het eerst samen

Hans Croiset, tweevoudig winnaar van 's lands belangrijkste toneelprijs voor mannen, de Louis d'Or, is vanaf januari te zien in de eerste Nederlandse bewerking van het in New York en Londen enthousiast ontvangen stuk Heisenberg van de Engelse toneelschrijver Simon Stephens.

De 83-jarige wordt geregisseerd door de eveneens veel gelauwerde Johan Simons en vindt als tegenspeelster Elsie de Brauw tegenover zich, die 's lands belangrijkste toneelprijs voor een vrouw, de Theo d'Or, ook twee keer in de wacht sleepte.

De Nederlandse bewerking is van Ariane Schluter, die de Theo d'Or óók al twee keer won.

De voorstelling brengt Croiset, De Brauw en Simons voor het eerst samen. In Heisenberg ziet een vrouw een man zitten op een station en kust ze hem zomaar. De twee vreemden gaan daarop op ontdekkingsreis naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven nog kan bieden.

Heisenberg is een initiatief van Theater Rotterdam, het gefuseerde Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg. De première van Heisenberg is op 11 januari in Rotterdam. Daarna volgt een tournee langs veertig theaters.


Foto: Digitaal Dagblad