Dagblad010 | Verdachte Roy B. in zaak Orlando weer vrij
mainImage

Verdachte Roy B. in zaak Orlando weer vrij

Afbeelding is niet meer beschikbaar
24 april 2018, 19:23 uur
AlgemeenDe 27-jarige Roy B. uit Den Haag die zondagochtend in Rotterdam werd aangehouden voor betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Orlando Boldewijn is sinds vanmiddag weer op vrije voeten. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

De man, die eigenaar is van het vissersbootje dat zo'n belangrijke rol speelt in deze zaak, een bootje met verwarming waarop Roy B. volgens getuigen uit de wijk wel vaker met jongens is gesignaleerd - werd de afgelopen dagen gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Orlando. Maar er zijn onvoldoende gronden om hem langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Tegelijkertijd wordt het (sporen)onderzoek voortgezet.


Orlando kwam zondag 18 februari na drie dates op één avond (waarvan één in Schiedam en twee in Den Haag, in de eerste twee gevallen met mannen) niet meer thuis. De derde date - waarover een sluier hangt - werd hem fataal. Het sterke vermoeden bestaat dat die plaatsvond op dat vissersbootje, maar de politie blijft terughoudend met informatie.

Het bootje ligt normaal gesproken naast het huis van de ouders van Roy B. in het water van de Blauwe Loper in Ypenburg, op vijfhonderd meter van het eilandje waar vlakbij het lichaam van Orlando door duikers in het water werd aangetroffen na een secure tip op Misdaad Anoniem.


De politie zegt nu: “Het onderzoeksteam sprak al met veel mensen. Maar nieuwe informatie of tips zijn nog steeds welkom. Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.”


Foto: Digitaal Dagblad