Verdachte schoolmoord mishandelde exen

mainImage
Verdachte schoolmoord mishandelde exen

De 31-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht dat hij de 16-jarige Humeyra Ergincanli doodschoot, had haar en haar zus eerder met de dood bedreigd. Bovendien was hij niet alleen gewelddadig tegen Humeyra, maar ook tegen andere jonge vrouwen met wie hij een relatie had. Dat gebeurde vooral als zij afstand van hem namen. Verdachte Bekir E. toonde dan ,,afdwingend, eisend, dreigend en fysiek agressief gedrag''.

Dat staat in een reclasseringsrapport dat in augustus over hem werd opgesteld in verband met een rechtszaak over de mishandeling en ernstige bedreigingen van Humeyra. Er staat ook in dat hij in eerdere onderzoeken de diagnose kreeg van een bipolaire stemmingsstoornis, een benedengemiddelde intelligentie, en verslavingen aan wiet en alcohol.

De mishandeling van Humeyra gebeurde begin mei in zijn woning toen zij had aangegeven dat ze met hem wilde breken. Ook haar oudere zus, die Humeyra te hulp schoot, werd door E. bedreigd met de dood en deed eveneens aangifte daarvan bij de politie. Ook na de aangiften dreigde hij de twee zussen dood te maken.

In het vonnis van de politierechter van 16 augustus, dat donderdag is gepubliceerd, staat dat E. al eerder tot werkstraffen was veroordeeld voor agressie en bedreigingen. Doordat hij weer de fout in ging bij Humeyra, kreeg hij dit keer een celstraf opgelegd van zes weken. De helft daarvan hoefde hij niet uit te zitten als hij zich hield aan de voorwaarden, zoals een contactverbod met de twee zussen, reclasseringstoezicht en urinecontrole op cannabis- en alcoholgebruik, gedurende een proeftijd van twee jaar.

Het meisje werd dinsdag doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. De verdachte werd kort daarna in de buurt aangehouden.


Foto: Digitaal Dagblad