Verklaring CAV Energie over 'pedotrainer'

mainImage
Verklaring CAV Energie over 'pedotrainer'

Naar aanleiding van de berichten in de media vanochtend over de atletiektrainer die bij CAV Energie en HAAG Atletiek diverse meisjes van 11 tot 18 jaar heeft misbruikt, heeft het bestuur van de Barendrechtse atletiekvereniging CAV Energie, in de persoon van Bouke Bussemaker, een verklaring afgegeven. Bij deze de integrale tekst:


''Vanochtend zijn we overvallen door de berichtgeving in de media over de beschuldiging van Jerry M. Tot 2009 is Jerry M. gedurende ruim 15 jaar als trainer actief geweest bij C.A.V. Energie.

In 2009 is Jerry M. als trainer gestopt bij Energie. Er was toen sprake van verdenking van gedrag dat we binnen onze vereniging niet acceptabel vinden (het betreft hier handtastelijkheid, masseren) en daar is destijds melding van gemaakt bij de Atletiek Unie.

Jerry M. heeft destijds een officiële waarschuwing gekregen van het bestuur van C.A.V. Energie. Besloten is toen om per direct uit elkaar te gaan.
Omdat er geen officiële klacht ingediend is door de atleten, is hier verder geen vervolg aan gegeven.
Jerry M. is daarna bij Haag Atletiek als trainer aan de slag gegaan.

In 2017 is er zeer korte samenwerking met Jerry M. geweest. Dit na overlegging van een V.O.G. verklaring van zijn kant overeenkomstig vastgesteld beleid binnen de vereniging.
Deze samenwerking is na enkele weken direct beëindigd toen bleek dat hij op non-actief was gesteld bij Haag Atletiek. In deze korte periode zijn er geen aanwijzingen geweest van grensoverschrijdend gedrag binnen C.A.V. Energie.

Als bestuur vinden we deze kwestie heel ernstig.''

Namens het bestuur van C.A.V. Energie,

Bouke Bussemaker.


Foto: Digitaal Dagblad