Verkoelen wil uitleg kandidatuur Mariniers kazerne

8 June 2020, 17:05 uur
Algemeen
mainImage
Gemeente Rotterdam

Rotterdam is ook kandidaat geweest als huisvestingslocatie van de marinierskazerne in Doorn, die later aan de neus van Zeeland voorbij ging en uiteindelijk in Nieuw Milligen bij Apeldoorn terecht kwam. Rotterdam blijkt via burgemeester Aboutaleb zelfs zeven locaties te hebben aangeboden.

Dat de havenstad zeven keer is afgewezen intrigeert de fractie van 50Plus in Rotterdam. Het brengt fractievoorzitter Ellen Verkoelen om te beginnen tot de vraag of het college van B&W nog in bezwaar is gegaan tegen de beslissing van het kabinet?

De reden dat 50PLUS Rotterdam grote interesse in deze plaatsing van de Marinierskazerne heeft is ‘’dat wij grote kansen en mogelijkheden zien voor Rotterdam’’, schrijft Verkoelen, maar ook en misschien wel juist ‘’omdat Rotterdam de huisvester is van de Van Ghentkazerne van het Korps Mariniers. Een extra nieuwe kazerne zou logisch geweest zijn.’’

Verkoelen is nieuwsgierig waarom en waar het fout is gelopen tijdens de onderhandelingen tussen Rotterdam en de staatssecretaris en ook wat de rol is geweest van de Commandant der Zeestrijdkrachten Rob Kramer, die tijdens de Wereldhaven van 2018 door burgemeester Aboutaleb van de belangstelling van Rotterdam op de hoogte werd gebracht en daarna de zeven locaties blijkt te hebben bezocht.