Verzoek om parklicht voor de vleermuizen

mainImage
Verzoek om parklicht voor de vleermuizen

Astrid Kockelkoren, raadslid van GroenLinks in Rotterdam, heeft de bereidheid gevraagd van het nieuwe en dinsdag te beëdigen stadsbestuur van Rotterdam om het advies van de Adviescommissie Dierenwelzijn en Stadsnatuur op te volgen en te starten met vleermuisvriendelijke verlichting in Park de Twee Heuvels in IJsselmonde.

Het gaat om de in opdracht van Rijkswaterstaat ontwikkelde speciale Batlamp, een amberkleurige, UV-vrije ledlamp die niet verstorend werkt voor vleermuizen en tegelijkertijd veilig is voor het verkeer in de stad. Daarnaast heeft de lamp een lange levensduur die GroenLinks goed vindt passen bij de duurzaamheidsambities van Rotterdam.

‘’In Rotterdam leven meerdere soorten vleermuizen in parken, bomen of gebouwen in de stad. De vleermuizen leveren als insecteneters een belangrijke bijdrage aan het reduceren van insectenoverlast en zorgen daarmee voor een betere leefbaarheid in de stad voor inwoners en bezoekers. Bovendien vormt een goede biodiversiteit een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van het stadsmilieu’’, aldus Kockelkoren.


Foto: Digitaal Dagblad