(VIDEO): Eigen Sintlied voor Sophia

mainImage
(VIDEO): Eigen Sintlied voor Sophia

Het Erasmus MC-Sophia heeft een eigen Sinterklaas-lied opgenomen, inclusief clip. Geneeskundestudent Christiaan Vermaas speelt al een paar jaar Piet in het Sophia. "Voor de gein ging ik vorig jaar wat dansen en rappen erbij. Binnen de kortste keren had ik een tekst geschreven, en hebben we nu een catchy nummer uitgebracht."
De reden om een clip uit te brengen, is om aandacht te vestigen op het Erasmus MC-Sophia en de kinderen die er liggen en komen. Vermaas: "De boodschap is dat Sinterklaas in het Sophia een kinderfeest is en blijft. De patiënten hier stralen altijd als we dit vieren. Dat is toch mooi?"
Vermaas kreeg hulp van zijn vrienden en van Sophia-medewerkers. "Eerst was het een sloom lied, dat kon echt niet. Na wat bijschaven, klinkt het nu vrolijk. Dat past beter bij een Sinterklaasfeest", zegt evenementencoördinator Annelies Blom.

Feyenoord-Piet
In de clip is onder meer een swingende Raad van Bestuur te zien. Blom: "Natuurlijk spelen ook patiënten mee en heel veel Pieten, in allerlei verschillende kleuren. Er zit zelfs een Feyenoord-Piet bij."

Vermaas kijkt uit naar 5 december, dan treedt hij als 'Chrisco' op in de Sophia-hal. Afgelopen zaterdag was hij ook te zien op het podium op het Grotekerkplein tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam.


Foto: Digitaal Dagblad