Video: Loop- en reistips zomercarnaval

mainImage
Video: Loop- en reistips zomercarnaval

Rotterdam Unlimited is het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar alle culturen samenkomen. Vrijdag begint het met Battle of Drums. Zaterdag wordt de beroemde straatparade gelopen vanaf 13:00 uur. Zes uur lang beweegt die zich voort in het centrum van de stad. Het event trekt jaarlijks enorme bezoekersaantallen oplopend tot 750.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Rotterdam staat dus twee dagen op z’n kop en misschien is het handig om deze info of het filmpje goed te bewaren, zodat u gedurende het iconische zomercarnaval precies weet waar u moet zijn (en ook niet):

Fiets

Reis je met de fiets? Naast de vele gratis fietsparkeerplaatsen, kun je ook gebruikmaken van de bewaakte fietsenstallingen bij Rotterdam CS, de Meent en de Binnenrotte. Je kunt ook een ov-fiets huren in Rotterdam.

RET

Door de verschillende afsluitingen in het centrum, rijden sommige bussen en tram andere routes. Kijk op de website van de RET voor een actueel overzicht en plan je reis. Houd rekening met langere reistijden en vervallen haltes.

NS

Vanaf Rotterdam Centraal is het maar enkele minuten lopen naar het festivalterrein. Kom je met de trein? Koop dan via de website van de NS alvast je festivalretour en reis samen met korting naar Rotterdam.

Auto / P+R

Zet je auto op een P+R-terrein buiten het centrum en reis verder met het ov. Parkeren op de P+R-terreinen is gratis. Vanwege het festival zijn verschillende wegen in het centrum afgesloten. Hier vind je een compleet overzicht van parkeergarages tijdens Rotterdam Unlimited.

Parkeerverbod op zaterdag

Langs de hele route van de straatparade gelden op zaterdag 28 juli parkeerverboden in twee verschillende tijdzones. Je mag daar niet parkeren.

Zone 1:  zaterdag 28 juli van 4:00 tot 19:00 uur: Schiedamsedijk en Witte de Withstraat.

Zone 2:  zaterdag 28 juli van 9:00 tot 24:00 uur: Nieuwe Binnenweg, Mauritsweg, Weena, Kruiskade, Karel Doormanstraat en Westblaak.

Vanaf het ingaan van de parkeerverboden wordt er actief weggesleept. Zorg dus dat je auto hier niet meer staat.

Afsluitingen vrijdag en zaterdag

Van 6.00 tot 13.00 uur: Het Weena is afgesloten tussen de Karel Doormanstraat en het Hofplein. Vanaf de Schiekade kan je alleen nog richting de Coolsingel en Pompenburg.

Van 18.00 uur tot zondag 13.00 uur: Verkeer vanaf de Schiekade kan niet meer richting de Coolsingel. Richting Pompenburg kan wel nog.

Van 19.00 tot 24.00 uur: Het Weena is dicht tussen het Kruisplein en het Hofplein Ook de Karel Doormanstraat is afgesloten. De Weenatunnel blijft beschikbaar.


| Foto: Digitaal Dagblad