Vondst: hennep, vuurwapen en € 13.000

mainImage
Vondst: hennep, vuurwapen en € 13.000

Klachten van overlast, vermoedens van crimineel gedrag en onveiligheidsgevoelens op bedrijventerrein de Vlambloem in Ommoord hebben geleid tot drie aanhoudingen, het ontdekken van hennep en een vuurwapen, alsmede de vondst van 13.000 euro cash. Het was een integrale ondermijningsactie van de Belastingdienst, Stedin, Politie en verschillende afdelingen van de gemeente Rotterdam.

Tien panden kregen bezoek. In één pand lagen goederen om een hennepkwekerij op kunnen starten, in een ander goederen die gebruikt kunnen worden voor productie van harddrugs. Er lag een aanzienlijke hoeveelheid soorten ponypacks, cafeïne poeder (versnijdingsmiddel), geldtelmachines, weegschaaltjes, gripzakjes, mixers en handpersen. Ook vond het team een hoeveelheid softdrugs en 13.000 euro cash.

Alle drugs en drugsgoederen zijn in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht. Er zijn drie mannen aangehouden. Twee uit Rotterdam en één uit Capelle aan den IJssel. De jongste was 37 jaar. De oudste 62. Zij moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

Er was al langer aandacht voor het bedrijventerrein op de Vlambloem in Rotterdam. In de afgelopen periode zijn er diverse interventies geweest in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit.


Foto: Digitaal Dagblad