Vragen over beveiling hotspotstraten

mainImage
Vragen over beveiling hotspotstraten

Het plaatsen van 'verzwaarde en verankerde elementen' op de Meent en in de Witte de Withstraat in het kader van anti-terreur-maatregelen moet niet ten koste gaan van de uitstraling van de hotspotstraten. Dat vinden volgens de Partij van de Arbeid zowel bewoners als leden van de Gebiedscommissie Centrum.

Ook zouden de veiligheidsmaatregelen wel eens kunnen schuren met de mogelijke uitkomsten van het participatietraject voor de Witte de With, waarop de Gebiedscommissie in een ongevraagd advies op heeft aangedrongen. In dat traject zouden alle mogelijke opties voor de belangrijkste uitgaansstraat van Rotterdam nog eens tegen het licht worden gehouden, ook de gewenste autoluwe of zelfs een autoloze situatie, en in elk geval de verkeershufterigheid.

Raadslid Dennis Tak van de PvdA, die zich opwerpt als een hoeder van de etablissementen voor maatschappelijk verkeer, zegt te hopen dat de permanente anti-terreur blokkades geen effect hebben op het toegezegde participatietraject en dat de mening van de uitbaters niet over het hoofd wordt gezien. Ook is hij - samen met Chantal Zeegers (D66) - benieuwd hoe die elementen eruit gaan zien. In de planning staat dat ze na de kerstvakantie zullen worden geplaatst.


Foto: Digitaal Dagblad