Vragen over Marokkaanse aso-trouwstoet

mainImage
Vragen over Marokkaanse aso-trouwstoet

Joost Eerdmans, de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, heeft een opsomming gemaakt van alle misdragingen die een Marokkaanse trouwstoet afgelopen vrijdag in Rotterdam maakte en de lijst naar burgemeester Aboutaleb en handhaafwethouder Bert Wijbenga gestuurd met vraag hoeveel boetes de politie heeft uitgedeeld en of de beide beleidsbepalers het met hem eens zijn dat de chauffeurs achteraf alsnog moeten worden bekeurd en ook of ze het rijbewijs wel waard zijn.

De lijst van Eerdmans luidt: verkeerslichten negeren, te hard rijden, spookrijden en andere weggebruikers klemrijden. ‘’Verkeersdeelnemers die het ‘waagden’ er iets van te zeggen kregen de bekende scheldpartijen en intimidaties over zich heen’’, schrijft Eerdmans. ‘’Vanwege een medisch spoedtransport, waarbij er door de politie veel kruispunten moesten worden afgezet, was er te weinig capaciteit over om de stoet aan de kant te zetten, zo lezen wij in een reactie van de politie. Wij vinden het zorgelijk als één medisch spoedtransport er al voor zorgt dat er geen handhaving meer plaatsvindt op gevaarlijk rijgedrag. Hier hadden immers makkelijk verkeersslachtoffers kunnen vallen en dan waren er nog meer medische spoedtransporten aan de orde geweest.’’

Leefbaar Rotterdam zegt vrijwel wekelijks meldingen van dit soort verkeers-aso-gedrag te krijgen en vindt dat dit idiote gedrag met alle beschikbare middelen de kop moet worden ingedrukt.


Foto: Digitaal Dagblad