VVD wil pilot flexibele regels verlengen

mainImage
VVD wil pilot flexibele regels verlengen

De VVD bepleit verlenging van de pilot ‘Anders Geregeld’, die ondernemers in drie winkelgebieden in de stad in staat stelt flexibel af te wijken van vermoeiende ambtenarenregeltjes uit de tijd van de PvdA-overheersing in Rotterdam. De proef van de regeldrukvermindering is op voorspraak van het vorige college in maart 2018 gestart en geniet onder de ondernemers een grote mate van populariteit, omdat die hun nering ten goede komt.

Voorbeelden van soepelheid zijn: meer ruimte voor uitstalling van verkoopwaar en reclame die past bij de omgeving. Alle jaarlijkse (kleinschalige) evenementen in één vergunning. Een flexibele standplaatsvergunning. Het gebruiksvriendelijker maken van het digitale aanvraagsysteem voor evenementenvergunningen en de vereenvoudiging van bijvoorbeeld een aanvraag voor een complexe evenementenvergunning (categorie A) zoals een ijsbaan.

‘’Hier zijn niet alleen de ondernemers erg blij mee, maar ook wij als Rotterdamse VVD’’, laat raadslid Dieke van Groningen weten. ‘’En daarom zouden we graag zien dat de pilot wordt verlengd tot april 2019. Ook en vooral om de proef gedurende één jaar te laten rijpen. Officieel eindigt deze aan het einde van het jaar.’’

De schriftelijk vraag van de VVD aan het stadsbestuur zal naar verwachting beantwoord worden door wethouder Barbara Kathmann (o.a. economie) en zij is van de PvdA.


Foto: Digitaal Dagblad