Wandel mee met de 'Lampjes van Pernis'

24 August 2019, 09:01 uur
Algemeen
mainImage
Gemeente Rotterdam

Op 10 en 18 september kunt u gratis deelnemen aan 'Lampjes van Pernis'. Wandel mee en bewonder de ontelbare lichtjes van de raffinaderijen, scheepsdokken, containeroverslag, Waterweg en in de verte zelfs de skyline van Rotterdam.
Ze staan in schril contrast met de Anton Pieck-achtige straatverlichting in de historische woonkern. Een enthousiaste gids vertelt wat elk lampje betekent en neemt u mee naar de meest prachtige vergezichten. U komt daarnaast van alles te weten over de geschiedenis van de haven en het dorp Pernis.

Initiatiefnemer en gids Arjen Draisma werkte 24 jaar in Pernis: ''Als ik ’s avonds na een vergadering naar huis reed, dan verwonderde ik me steeds weer over al die lichtjes van de raffinaderijen, de ECT, de schepen en de snelweg. Prachtig om te zien. Ook vanaf de waterkant, waar je de skyline van Rotterdam ziet. En de historische lantaarns aan de Pastoriedijk maken het lichtbeeld compleet. Ik wilde anderen hier ook van laten genieten en ben daarom gestart met de lampjestour.'' Inmiddels al voor de achtste keer. Vorig jaar was de vraag zo groot, dat niet iedereen meekon. ''Er kwamen mensen uit het hele land, zoals Apeldoorn, Leiden en Hoofddorp.''