Dagblad010 | Wéér prijs voor grasmeester van De Kuip

Wéér prijs voor grasmeester van De Kuip

mainImage
Wéér prijs voor grasmeester van De Kuip

Erwin Beltman is bij Feyenoord de grasmeester en poseert achter vijf trofeeën, waarvan de bovenste de meest recente is. De grasmat van De Kuip kreeg het gemiddelde cijfer 4,8 (op een maximale score van 5). Om die reden trok VVCS-voorzitter Danny Hesp opnieuw naar Rotterdam, waar hij de schaal van het afgelopen seizoen aan Beltman uitreikte.

De VVCS is de Vereinging van Contract Spelers, waarvan de oud Feyenoord-aanvoerder Gerard Kerkum één van de eerste bestuursleden was, destijds samen met Karel Jansen (ADO), Roel Wiersma (PSV) en Andries van Dijk (eerst Sparta, daarna ook heel even Feyenoord). De ranglijst van beste velden komt tot stand via de aanvoerders van de bezoekende clubs, die na elke wedstrijd een cijfer voor het veld doorgeven aan organisator VVCS. De spelers oordelen zelf, er komt geen hotemetoot aan te pas.

''Ah, een ander logo,'' merkte Beltman direct op toen hij de schaal in handen kreeg en wees op het vernieuwde logo van de vereniging. Hij kan de schalen dromen. ''Mooi, hoor! We gaan een mooi plaatsje zoeken voor deze schaal.'' Erwin Beltman is in feite - maar dan spoelen we ver terug - de opvolger van de legendarische terreinknecht Jaap Barendrecht, die zelf ooit hoog voetbalde bij Feyenoord en later het gras - vooral aan de zijkanten van het veld, waar Coen Moulijn speelde - extra kort hield.

Ook hield Jaap Barendrecht in het geheim in opdracht van de oud-voorzitter Cor Kieboom toezicht op het functioneren van de trainers, blijkt uit het recente hilarische boek Kraan en de donderstenen van Feyenoord (Schouten, Van der Gijp en Moulijn).


Foto: Digitaal Dagblad