Dagblad010 | Wethouder Kasmi reikt cultuurprijzen uit

Wethouder Kasmi reikt cultuurprijzen uit

mainImage
Wethouder Kasmi reikt cultuurprijzen uit

Druk prijzenuitreikweekend voor de kersverse wethouder Cultuur, Said Kasmi. Zondagavond sloot hij zijn race af bij het Street Art Festival. De winnaar werd Bier & Brood. Bij de ceremonie kreeg hij hulp van de actrice Birgit Schuurman.

Eerder, in het kader van de opening van het culturele seizoen, overhandigde hij de Doro Siepelprijs aan ‘NIFFO Galerie/Recycle Studio’, terwijl hij ook Johan Moerman, directeur Stichting Rotterdam Festivals, in de prijzenregen betrok. Hij kreeg de Cultuurpenning.

NIFFO Galerie/Recycle Studio in de persoon van Zoë Cochia ontvangt de Doro Siepelprijs 2018 wegens haar inspanningen voor het aantrekken van nieuw publiek voor culturele activiteiten.

“NIFFO heeft zich ontwikkeld tot een centraal ontmoetingspunt in de wijk. Zoë Cochia wordt door de jury gezien als de moeder van de Afrikaanderwijk, een ‘one (wo-)man army’ in het bij elkaar brengen van kunst, talent en wijkbewoners'',aldus het juryrapport. ''Haar doel is het verder helpen van de mensen uit de wijk, mensen met elkaar te verbinden en samenwerkingen te realiseren tussen diverse soorten kunstenaars en disciplines. Elkaar ontmoeten, samen eten en verbeteren van de cohesie in de wijk zijn kernbegrippen maar kunst staat daarbij altijd centraal.”

Johan Moerman ontvangt de Cultuurpenning 2018 als waardering voor zijn verdiensten voor de Rotterdamse culturele sector.

De commissie zegt over Johan Moerman: “Hij is van grote betekenis voor de sector als geheel. Hij ontvangt de penning voor de bijdrage die hij al vele jaren – de stichting Rotterdam Festivals bestaat 25 jaar - nationaal en internationaal levert aan de uitstraling en positie van Rotterdam als festivalstad. En vooral voor het plezier dat zoveel Rotterdammers en bezoekers van de stad aan de Rotterdamse festivals beleven - mede door zijn inzet”.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad