Dagblad010 | Wie helpt Crooswijk aan een Gezondheidscentrum

Wie helpt Crooswijk aan een Gezondheidscentrum

mainImage
Huisartsenpraktijk in Crooswijk nu

Onwrikbare ambtelijke bestemmingsplannen zijn er de oorzaak van dat Wijkpraktijk Huisartsen Crooswijk geen kant op kon om een uitbouw te realiseren voor drie nieuwe behandelkamers. De locatie had in het bestemmingsplan de bestemming ‘tuin.’ Waarschijnlijk al in het begin van de vorige eeuw, zegt men cynisch in de kringen van de oud Rotterdamse boksers die hun wijk qua zorg achteruit zien hollen. Vorig jaar is ook al de aanvraag voor een nieuwe locatie op het Schuttersveld voor de huisartsen afgewezen vanwege het bestemmingsplan.

De PvdA-raadsleden Tak en Balwantsingh, die binnen de coalitieafspraken in het stadsbestuur niet te veel stampij kunnen en mogen maken, zijn die gortdroge regels ondertussen toch een beetje zat en gokken erop dat de jonge bouwwethouder Bas Kurvers soepel is en inziet dat de meest ideale oplossing in Crooswijk een compleet gezondheidscentrum is. Daar moet dan ruimte voor vrijgemaakt worden. Oude bestemmingen moeten kunnen worden geschrapt en op een moderne manier worden verbogen. Bovendien snel.

‘’Voor het fatsoenlijk functioneren van een wijk zijn deze maatschappelijke voorzieningen hard nodig’’, vindt het rode tweetal. ‘’Dicht bij huis. Ook om te voorkomen dat zorgaanbieders, zoals artsen, in de tussentijd vertrekken.’’ En met het woordje ‘tussentijd’ bedoelen Tak en Balwantsingh de tijd die men vroeger in de Crooswijkse periode van Beb van Klaveren ‘’ambtelijke pesterijtijd’’ noemde.