Wij danken Elizabeth voor haar romantiek

mainImage
Wij danken Elizabeth voor haar romantiek

Enkele maanden achtereen hebben we op zondag de stillevenfotografie van Elizabeth de Groot mogen bewonderen. Uit haar rijke verzameling zagen we vooral de momenten terug waarop in Rotterdam de zon onder ging of opkwam. Meestal aan de rand van de stad. We zijn daarom in alle soorten en maten van schoonheden met de Bergse- en Kralingse Plas verweven geweest. Wij willen deze romantische fotografe daarom bedanken voor haar bijzondere bijdragen en zien uit naar haar nieuwe serie.

Een enkele keer weken we in de grote keuze van het stilllevenpatroon af. Dan kozen we voor Elizabeths oog voor de dieren in Diergaarde Blijdorp of de activiteiten in de haven, die ook haar dierbaar is. We eindigen haar serie met het beeld waarmee zij op deze plek op deze dag begon. Het Boerengat. Niet voor niks hangt deze foto in de werkkamer van de Rotterdamse Europarlementariër Caroline Nagtegaal in Brussel. De foto is en blijft een beauty en ook nu speelt de onzichtbare zon een grote rol.

[caption id="attachment_42872" align="alignnone" width="2100"] Het Boerengat, dat sinds kort een jachthaven is, is een 1591 stammende en gegraven binnenhaven. Er was een beroemde scheepstimmerwerf gevestigd, die in 1665 nog het admiraalsschip van Michel de Ruyter (de Zeven Provinciën) heeft gebouwd.[/caption]

 


| Foto: Digitaal Dagblad