Dagblad010 | Zeeland krijgt waarschuwing van Veiligheidsregio
mainImage

Zeeland krijgt waarschuwing van Veiligheidsregio

23 juli 2020, 17:10 uur
Algemeen

De Zeeuwse ondernemers in de horeca, verblijfsrecreatie en detailhandel – en dat zijn vele Rotterdammers - zijn door de veiligheidsregio Zeeland per brief opgeroepen om de RIVM-voorschriften te blijven naleven.

Het dringende verzoek komt omdat Zeeland overvol is nu niet alleen de vaste toeristen uit Nederland, België en Duitsland naar de eilanden zijn gekomen, maar ook de vakantiegangers die anders naar buitenlanden vliegen. In hotspotdorpen als Renesse, Domburg en Haamstede en op de parken loopt men zij aan zij en wordt de anderhalve meterregel in de wind geslagen. Ook in supermarkten.

‘’Op heel veel plaatsen doet men het wel keurig, maar soms ziet men dat het lastig is om de voorschriften na te leven. Dat is ook door enkele Zeeuwse ondernemers in de horeca, verblijfsrecreatie en detailhandel vastgesteld’’, schrijft Frank de Reu, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zeeland. ‘’De recente oplevingen van het virus in Zeeland laten goed zien dat we alert moeten blijven. Dit is van cruciaal belang: nieuwe uitbraken kunnen dramatische gevolgen hebben voor onze bedrijfsvoering met alle persoonlijke en economische gevolgen van dien.’’