Dagblad010 | Zien waar je bus of trein is in Google Maps

Zien waar je bus of trein is in Google Maps

mainImage
Zien waar je bus of trein is in Google Maps

Vanaf maandag kunnen reizigers in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam in realtime op de kaart zien waar de bus of trein die ze moeten hebben zich bevindt. Deze nieuwe functie is onderdeel van een update die vandaag wordt aangekondigd voor Google Maps. Dankzij de nieuwe functies kun je je route plannen en op de onvermijdelijke onderbrekingen anticiperen of misschien zelfs volledig omzeilen.

In Google Maps tref je nu het tabblad Forenzen aan. Dit tabblad biedt met een simpel tikje toegang tot live OV- en verkeersinformatie die naadloos aansluit op jouw reis van of naar het werk of school. We laten je weten of je een normale dag voor de boeg hebt of dat je extra tijd moet inplannen vanwege een ongeval, storing of langzaam rijdend verkeer. Als je vertraging dreigt op te lopen, reiken we je alternatieve routes aan, zodat je sneller op je werk kunt komen. En als je Android gebruikt, ontvang je ook real-time meldingen over mogelijk oponthoud op je route. Zo kun je voorkomen dat je in het verkeer vast komt te zitten.

Ga je zowel met de auto als het openbaar vervoer naar je werk? Dan heeft Google een handige nieuwe functie voor je in petto. Deze laat je weten wanneer je precies van huis moet gaan en biedt informatie over elk onderdeel van je reis. Zo kun je zien of er sprake is van druk verkeer, wanneer de volgende trein vertrekt en hoe lang het duurt om van het station naar kantoor te lopen. Wij nemen je al het werk uit handen. En we houden rekening met alle relevante factoren bij het bepalen van de verwachte aankomsttijd. Zo weet je precies hoe laat je op je werk of school aankomt.

Naast de OV-data heeft Google Maps ook een koppeling gemaakt met een aantal muziekdiensten, waaronder Spotify.


Foto: Digitaal Dagblad