Zuid krijgt gloednieuw honkbalcomplex

mainImage
Zuid krijgt gloednieuw honkbalcomplex

Aan de Oldegaarde zal komend jaar een nieuwe honkbalaccommodatie gebouwd worden. Vorige week besloot wethouder Sven de Langen positief over het plan van initiatiefnemers Portland Poema’s en Urban010. Met de volledige aanleg van het complex is zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid.

Beide verenigingen zijn al jaren maatschappelijk actief op Rotterdam-Zuid en een volwaardige accommodatie is een lang gekoesterde wens van beide verenigingen. ''Met het nieuwe complex kunnen we groeien en invulling geven aan onze maatschappelijke ambities. We willen met honkbal het verschil maken in het leven van Rotterdammers. Nu verliezen we veel jeugd omdat we vanwege ruimtegebrek vaak niet kunnen trainen en geen wedstrijden kunnen spelen. Straks hebben we hier genoeg ruimte voor en kunnen we de jeugd en andere groepen Rotterdammers duurzaam in beweging krijgen'', aldus Wim van der Hout, voorzitter van de Portland Poema’s.

De verenigingen hebben grootse ambities met het honkbal op Zuid. Naast het gezamenlijke gebruik van het complex zal er ook ingezet worden op het promoten van de sport, kennisdeling tussen de clubs en het realiseren van maatschappelijke activiteiten. ''Het zit in het DNA van onze vereniging om een maatschappelijke bijdrage te willen leveren. Nu ligt onze focus op de jeugd, maar met de nieuwe accommodatie kunnen we ook met hun ouders en met senioren aan de slag. Dit is een enorme kans want honkbal is een populaire sport op Rotterdam-Zuid'', aldus Sherandal Rosa, voorzitter Urban010.

Rosa vervolgt: ''De volgende fase in dit proces is het oprichten van de stichting en het realiseren van de accommodatie. Komende maanden gaan we samen met de gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport aan de slag om hopelijk seizoen 2019/2020 al te gaan spelen op het nieuwe complex.''

 


Foto: Digitaal Dagblad