Zwaardere aanklacht tegen beveiliger

mainImage
Zwaardere aanklacht tegen beveiliger

Justitie heeft de aanklacht tegen de Rotterdamse beveiliger John H. (38) verzwaard. Hij wordt ervan verdacht de 32-jarige Jip Jurg tijdens het internationale filmfestival van Rotterdam te hebben doodgeschopt. De man wordt ook verweten in juni 2016 in Rotterdam een man te hebben mishandeld.

Vandaag wordt de voortgang van het onderzoek besproken en zal worden bepaald wanneer de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zal plaatsvinden. Dat gebeurt tijdens een pro-formazitting in de rechtbank van Dordrecht.

De verdachte is een bekende van justitie. Hij is weleens vaker betrokken geweest bij uitgaansgeweld. Op de telefoon van de man zijn filmpjes van mishandelingen aangetroffen die tijdens zijn werk in een horecagelegenheid waren gemaakt.

Het slachtoffer werd in het laatste weekeinde van januari dood gevonden in zijn huis. Uit politieonderzoek werd duidelijk dat hij als gevolg van een mishandeling om het leven is gekomen. De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de mishandeling.

Op 26 januari was Jurg in de avond voor de fatale mishandeling met wat vrienden op stap geweest in Rotterdam. Bij de Rotterdamse schouwburg ontstond rond 03.00 ’s nachts een woordenwisseling met een beveiliger en zou hij een klap hebben uitgedeeld aan de beveiliger. Vervolgens zou de verdachte hebben teruggeschopt. Later op de dag werd Jurg gevonden door zijn vader en zus. Vrienden hadden alarm geslagen omdat ze hem niet konden bereiken.

 


| Foto: Digitaal Dagblad