Zwarte Pieten komen voor niks

mainImage
Zwarte Pieten komen voor niks

Twee verdwaalde Zwarte Pieten zijn donderdagmiddag voor niks naar het stadhuis gekomen en verlieten de publieke tribune na het vonnis over Tweebosbuurt onverrichter zake. Ze waren gekomen voor het dubbele debat over Zwarte Piet en hadden spektakel verwacht. Enerzijds omdat het door de islam geinspireerde Nida definitief korte metten wilde maken met de zwart geschminkte Piet en Leefbaar Rotterdam anderzijds het vertrouwen in de Zwarte Piet juist wenste te herstellen.

Het is er niet van gekomen, omdat burgemeester Aboutaleb afwezig was. Hij verbleef in het Schotse Edinburgh  om de vergadering van Euro City bij te wonen. En de politiek wilde bij nader inzien geen discussie over het beladen onderwerp Zwarte Piet zonder Aboutaleb, omdat hij verantwoordelijk was over de demonstratievergunning aan Kick Off Zwarte Piet bij de aankomst van Sinterklaas in Rotterdam. Het debat is nu verschoven naar volgende week donderdag.

Leefbaar Rotterdam had kritiek op de afwezigheid van burgemeester Aboutaleb. ''De stad is zijn baas'', vond raadslid Hoogwerf, die het vervelend vond dat na alle consternatie Zwarte Piet als maatschappelijk onderwerp naar de achtergrond verdween. ''Euro City gaat heus wel door zonder onze burgemeester", zei ze. ''Hij hoort hier. Vorige week had hij in het vuur van het Zwarte Piet-debat ook al verplichtingen. Toen was het staatshoofd van Singapore te gast. Ik merk dat onze burgemeester die raadsvergaderingen een beetje zat lijkt te zijn.''

De woordvoerder van de burgemeester liet weten dat de aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb in Edinburgh al maanden vaststond.


Foto: Digitaal Dagblad