”Het was een opportunistisch en amateuristisch verbond , dus laten we kiezen voor een stabiele coalitie die het wel vier jaar met elkaar kan uithouden”, twitterde wethouder Sven de Langen namens het CDA in reactie op de zeperd die de linkse partijen PvdA en GroenLinks is overkomen met het door de islam geïnspireerde Nida, dat vandaag geen afstand nam van een tweet van vier jaar geleden waarin het Israël vergeleek met ISIS.

De enige politieke partij binnen het hierdoor verscheurde Rotterdamse Linkse Blok, die de arm over de schouders van Nida heeft geslagen is de SP. Ondanks dat de Haagse partijleider van de SP in Den Haag – Lilian Marijnissen – gisteren verklaarde zelf ‘nooit met Nida in zee te zijn gegaan’, staat haar Rotterdamse filiaalhouder Leo de Kleijn op het standpunt dat vrijheid van meningsuiting ook moet worden toegestaan als die onwelgevallig is. En dat is dezelfde redenering als van Nourdin el Ouali van Nida. GroenLinks en de PvdA hebben het zekere voor onzekere genomen en zich uit de arena teruggetrokken.

”Dit gaat links Rotterdam stemmen kosten. Ze zijn er met open ogen ingetuind. Nida ondermijnt al jaren de rechten van joden en homo’s in de stad. Het verbond komt de PvdA, SP en GroenLinks duur te staan”, meent Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans, die garen spint bij het echec. ”De soap rond het islamitisch blok wordt steeds gekker”, vindt ook partijgenoot Ronald Buijt op twitter.

Print Friendly, PDF & Email