Een burgemeester van Rotterdam als voorzitter van een aanbevelingscomité voor een dorstige avond te midden van een exclusief voetbalgezelschap met daarbij de zekerheid dat hij er zelf ook is, trekt ook de journalistiek aan. Eens te meer als de jaarreünies van ’Voetballers met Rotterdamse Jaren’ gepland worden tegen het einde van het voetbalseizoen en de spanning op de ranglijst toeneemt. Bovendien behoorde Sparta toen nog onvoorwaardelijk tot de subtop in Nederland.

André van der Louw heeft gedurende de vijf avonden in de jaren 1979, 1980, 1981, 1982 en 1983 drie keer acte de préséance gegeven. Driemaal in de Slotkelder, op loopafstand van het stadhuis. Op de foto’s wordt hij geïnterviewd door de dan nog jonge NOS-radioverslaggevers Eddie Poelmann en Evert ter Napel. Maar er kwamen meer journalisten op de reünies af. Uiteraard de volledige sportredacties van de dan toonaangevende Rotterdamse dagbladen Het Vrije Volk en het Rotterdams Nieuwsblad, maar ook Cees van Cuilenborg en Johan Derksen (Voetbal International), Fred Racké (De Haagsche Courant) en Jack van Gelder met nog een volle bos haar (NOS).

Tot nu hebben we 65 foto’s kunnen publiceren en dankzij uw medewerking hebben we bijna iedereen kunnen herkennen. Vandaag voegen we de laatste serie van 10 uit het Slotkeldertijdperk aan de verzameling toe. En vanaf volgende week volgt de laatste collectie: die dateert uit 1983 toen de reünie inmiddels verplaatst was naar restaurant Engels in het Groothandelsgebouw. Een jaar later verruilde organisator Jan D. Swart het weekblad Panorama voor De Haagsche Courant en focuste hij zich op de viering van de 60e verjaardag van Faas Wilkes.

Ook nu nodigen wij u uit om mee te helpen om iedereen op de foto’s te spotten. De nummering op deze pagina is vanaf 66 tot aan 75. Ons mailadres is: [email protected]

(66)

(67)

(68)

(69)

(70)

(71)

(72)

(73)

(74)

(75)

Mocht u alle voorgaande foto’s willen zien dan kunt u daarover naar ons archief gaan en zoeken bij de categorie: Vroeger.

Print Friendly, PDF & Email