Arbitrale blunder nekt ook Jong Sparta: 2-3

19 May 2018, 22:54 uur

De dubieuze arbitrale beslissingen blijven Sparta achtervolgen. Na de blunder van scheidsrechter Lindhout in de wedstrijd Emmen-Sparta, volgde in het overigens onbeduidende duel van Jong Sparta tegen De Dijk een nieuwe misser. In blessuretijd liet De Dijk-aanvaller Damian Menzo zich theatraal vallen, toen doelman Kenny Lipman de bal wilde pakken. Desondanks wees arbiter Bos naar de stip, waarna Raymond Baten vanaf elf meter de 2-3 mocht inschieten.

Tot grote ergernis van Jong Sparta's assistent-trainer Nico Jalink, die enige tijd later al een beeld van de situatie op zijn mobiele telefoon had ontvangen. ''Kijk,'' zei hij tegen de dienstdoende grensrechter, die daarna zijn twijfels moest bekennen, ''wij zaten precies op de lijn waarop het voorval zich afspeelde. En wij zagen meteen dat die spits zich liet vallen, voordat hij bij de bal kon komen.''

Het werd zodoende een teleurstellende afsluiting van het seizoen voor Jong Sparta op Het Kasteel , waarin Jong Sparta mede door twee prachtige assists van Ayoub Boukhari al snel op een voorsprong van 2-0 was gekomen. Eerst was het Janne Saksela, die daarvan al na negen minuten dankbaar profiteerde (1-0) en vervolgens stelde de contractloze middenvelder de goed meegekomen Youssef El Kachati  in staat de 2-0 in te schieten.

De voorsprong was evenwel van korte duur. Binnen drie minuten viel zowel de 1-2 (Lars Raayen) als de 2-2 (Tony Tol), waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Na rust waren aan beide kanten nog de nodige mogelijkheden, maar de beslissing viel pas in blessuretijd, omdat de de dienstdoende arbiter een strafschop zag in de overtreding van doelman Lipman, die er getuige de foto van Nico Jalink helemaal niet was.

Opstelling Jong Sparta: Lipman, Saksela (62. Bouwense), Fonseca, Luydens, Klap; Brute, El Kachati (62. Martis), Boukhari, Ripmeester, Bouras, Felicia (62. De Winter).