Het Wereldmuseum in Rotterdam is morgenavond het toneel voor een debat over de oude Nederlandse identiteit, waaraan volgens Leefbaar Rotterdam vele migranten aanstoot nemen. In het hol van de leeuw ook Tweede Kamerlid Farid Azarkan van het Nederlands-Turkse Denk, dat meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Onderwerpen in het debat zijn: Waarom is er een schaamtecultuur rondom onze identiteit: onze cultuur, historie en tradities? Hoe moeten we omgaan met mensen die aanstoot nemen aan onze nationale symbolen en helden van weleer? Wat is de invloed van migratie op onze identiteit en hoe kunnen we te midden van 175 nationaliteiten onze identiteit waarborgen?

‘’Zwarte Piet wordt in de ban gedaan, onze zeehelden verguisd en waar andere steden het goede voorbeeld geven, wordt in de Rotterdamse gemeenteraad onze Nederlandse vlag door het links-islamitische blok geboycot. Niet eerder zagen we de weg-met-ons-beweging zich zo heftig manifesteren als nu’’, schrijft Leefbaar Rotterdam op zijn site als aankondiging van het debat.

Deelnemers zijn onder meer: Wierd Duk (journalist/historicus), Geerten Waling (historicus), Sid Lukkassen (politiek filosoof), Shirin Musa (oprichter Femmes for Freedom), Rachid Benhammou (ondernemer/journalist), Thomas von der Dunk (historicus/publicist), Farid Azarkan (TK-lid Denk). Het debat wordt gemodereerd door Ebru Umar.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!