De tekst van het volgende twitterbericht is afkomstig van de bijna 38-jarige in Turkije geboren Nederlandse journalist en schrijver Erdal Balci en is opgemerkt door Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam als een belangrijk signaal voor ouders met jonge dochters.  Om die reden heeft zij Balci’s waarschuwing geretweet: ‘’Het is geoorloofd om met meisjes vanaf 9 jaar en ouder te trouwen en ze zwanger te maken, laat het Turkse ministerie van Geloofszaken Diyanet weten. Merendeel van Turkse moskeeën in NL valt onder deze Diyanet.’’

De waarschuwing is het waard om te worden onderzocht en moet in ernst Rotterdam ontstijgen. Ondertussen vraagt Dagblad010 aan de Beweging Denk alvast (bij deze) een schriftelijke reactie aan de Beweging Denk (omdat die op basis van eerdere ervaringen mondeling toch niet te verkrijgen is) en ook aan de door de islam geïnspireerde politieke partij Nida. We zullen u informeren over of en wat zij reageren.

Erdal Balci was elf jaar oud toen hij vanuit Turkije naar Nederland kwam. Hij werkte voor het tijdschrift Contrast, en daarna onder andere voor Vrij Nederland, De Volkskrant, Nieuwe Revu, Trouw, De Stanaard en De Groene Amsterdammer. In 1998 werd hij correspondent in Turkije, voor dagblad Trouw. Aanvankelijk met standplaats Ankara. Omdat hij wilde dat zijn kinderen in vrijheid opgroeiden kwam hij terug naar Nederland. Balci is getrouwd met Leonie Kant.

.

Print Friendly, PDF & Email