Buitenlandse bedrijven zorgden in 2017 voor 1020 banen in Rotterdam door zich in de stad te vestigen of uit te breiden. De verwachte investering bedraagt 537 miljoen euro. Zowel het aantal nieuwe banen als het aantal investeringen in de stad steeg ten opzichte van het jaar ervoor en zijn het resultaat van Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor de citymarketing en acquisitie van (inter)nationale bedrijven in de stad.

In totaal kozen 181 internationale bedrijven deze collegeperiode (2014-2018) ervoor om zich in Rotterdam te vestigen of hun bedrijf uit te breiden. Samen waren zij goed voor ruim 3000 nieuwe banen en een miljard euro aan investeringen. Ook werden deze collegeperiode meer dan duizend banen behouden voor de stad, dankzij de bemiddeling van Rotterdam Partners.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie): “De stad profiteert zichtbaar van de toenemende populariteit. Aantrekkelijk zijn is één ding, aantrekkelijk blijven een ander. Het is van groot belang dat we die stijging vasthouden. Internationale bedrijven brengen niet alleen kapitaal naar de stad, maar ook kennis en innovatie.”

De meeste nieuwe bedrijven kwamen net als voorgaande jaren uit Azië en zijn vooral actief in de Maritieme en Offshore sector. De Smart Industry en IT sector zorgden in 2017 met 336 banen voor de meeste groei, gevolgd door de Agro-food sector met 271 nieuwe banen. Het waren vooral de marketing & saleskantoren, distributiecentra en hoofdkantoren die naar Rotterdam kwamen.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!