De gemeente Barendrecht plaatst donderdagavond veel extra zit plekken voor de raadsvergadering. In de centrale hal van het gemeentehuis aan het Binnenhof worden televisieschermen geplaatst om de verwachte grote drukte te kunnen ondervangen. De nieuwe wethouders uit de coalitie van VVD, CU/SGP, D66, PvdA, GroenLinks en CDA worden geïnstalleerd.

Verkiezingswinnaar Echt voor Barendrecht (EVB) werd de grootse partij met 14 van de 29 zetels, maar werd vanaf dag één door de overige zes partijen uitgesloten voor gesprekken over en deelname aan een mogelijke coalitie. Daarmee is Echt voor Barendrecht de enige oppositiepartij in de Barendrechtse raad. De partij deed een oproep aan alle Barendrechters om de installatieraad donderdagavond massaal bij te wonen. Naar verluid willen zeker tweehonderd geïnteresseerde burgers de installatieraad komen bijwonen.

”Gaan we ons hier allemaal zomaar bij neerleggen? Nee toch?”, zo luidde de oproep van EVB. Ook liet de partij een speciale uitnodiging ontwikkelen voor de bijzondere raadsvergadering:

Print Friendly, PDF & Email