Het programma Opsporing Verzocht heeft vanavond beelden vertoond van één van de verdachten van de moord op Gilbert Henriëtta en Lindomar Elisabeth op woensdag 20 december aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. Het zijn geen duidelijke beelden, maar de politie hoopt dat zijn afwijkende manier van lopen enig aanknopingspunt geeft.

Ook is in het duister te zien hoe de gestolen Audi van de verdachten vanuit parkeerstand wegrijdt aan Rhijnauwensingel om nog geen twintig verderop naast de witte Seat te stoppen, waar de slachtoffers nog maar net zijn ingestapt. Op dat moment volgt er met een automatisch wapen een vuurregen aan kogels en vinden de twee mannen de dood. Slechts enkele minuten daarvoor waren zij op weg naar hun auto aan de ‘wachtende’ Audi Station voorbij gelopen.

Duidelijk voor de politie is dus dat de twee verdachten wisten dat de slachtoffers naar die plek zouden komen. Achter de Audi komt – op de beelden – ook een andere auto uit de parkeerstand en loopt er nog een man vlak bij de auto’s. Het is druk op die avond aan de Rhijnauwensingel. De politie roept daarom nog meer getuigen op, die mee zouden kunnen helpen aan het oplossen van deze dubbele liquidatie.

De wandelende beelden van eén van de beide verdachten dateren van een dag vóór de moord. Op dezelfde Rhijnauwensingel komt de Audi dan te voorschijn op camera’s van de supermarkt en ziet men een man oversteken. De politie gaat ervan uit dat de verdachte poolshoogte kwam nemen.

Dankzij medewerking van eerdere getuigen is inmiddels duidelijk dat de Audi in de nacht van 16 op 17 december gestolen was aan Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord en de kentekenplaten tussen 17 en 19 december van een auto aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Mogelijk dat ook daar camera’s hebben gehangen.

De Audi, die ondanks de drukte in de Beverwaard in hoog tempo was weg gereden, werd kort na de moorden in brand gestoken en teruggevonden in Ridderkerk.

Hier lopen de twee slachtoffers aan de Audi voorbij, die links geparkeerd staat en waarin de verdachten klaar zitten.

De twee auto’s die op de middenweg rijden moeten inhouden, omdat de Audi ervoor stil staat.

De beide slachtoffers. Politie tast ook nog in het duister of de liquidatie voorbestemd was voor beiden.
 

Print Friendly, PDF & Email