Twee mannen hebben maandagmiddag een hoogbejaarde vrouw (92) beroofd van haar handtas met een babbeltruc. De daders vroegen de dame de weg. Na haar uitleg trokken de mannen de tas van de schouder van het slachtoffer. De politie onderzoekt de beroving en zoekt getuigen.

De mevrouw had die middag boodschappen gedaan op winkelcentrum Zuidplein. Ze ging naar huis met de bus en stapte met haar rollator rond 15.30 uur uit bij halte Langenhorst. Ze zag een witte auto aankomen, waar twee mannen uitstapten. Een van hen vroeg haar de weg naar het rouwcentrum en terwijl ze hem dat uitlegde, rukte de ander haar tas van haar schouder. Het slachtoffer viel tegen haar rollator aan en bezeerde haar schouder. De twee mannen stapten in hun auto er gingen er vandoor met haar tas, met daarin onder meer een portemonnee.

De politie onderzoekt de lafhartige beroving en zoekt contact met getuigen. De verdachten zijn tussen de 18 en 25 jaar oud. De eerste man is ongeveer 1.80 meter lang. Zijn handlanger is nog iets langer, heeft tatoeages in zijn gezicht en draagt oorbellen.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!