In de Tweebosbuurt gaat onderzoek plaatsvinden naar de wijze waarop bewoners van deze met sloop bedreigde wijk hun woonsituatie beleven. Dit belevingsonderzoek wordt gehouden door Nel ten Boden. Zij is onder meer actief in de stichting Bruggen Slaan. Dat is een ideële organisatie, die wel vaker in opdracht van woningcorporaties werkzaam is. 

Ten Boden verricht het onderzoek in de Tweebosbuurt gratis, onbezoldigd. Zij is onlangs benaderd door een kennis van haar, die woont in de Tweebosbuurt. En vindt het een goed idee om in kaart te brengen hoe de beleving van de bewoners is. 

Volgens Ten Boden is er in de buurt, waar Vestia 600 woningen wil slopen, geen sprake van onleefbaarheid. Het merendeel van de bewoners woont met genoegen in de Tweebosbuurt. 

Wel heerst er armoede in dit deel van de Afrikaanderwijk. “Een op de drie kinderen leeft in armoede. Het hoogste percentage van alle Rotterdamse wijken”, aldus Ten Boden. Het ‘van de kaart vegen’ van de Tweebosbuurt zal de financiële problemen van de bewoners zelf niet oplossen, voorziet Ten Boden. 

Print Friendly, PDF & Email