Bibliotheek Rotterdam start na de zomer weer met de cursus Digisterker: werken met de elektronische overheid.

Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet. De overheid gaat steeds meer digitaal. Dat heeft zo zijn voordelen. Maar niet iedereen vindt het gebruik van de digitale loketten even gemakkelijk en voelt zich daarbij ook veilig.

Tijdens de cursus leren deelnemers hoe een DigiD aangevraagd moet worden en hoe deze gebruikt moet worden. Daarnaast ontdekken ze welke informatie ze kunnen vinden op websites van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank of de Zorgverzekeraar. Cursisten krijgen veel tijd om te oefenen, bijvoorbeeld met het digitaal aanvragen van een toeslag of het maken van een afspraak. Privacy is gewaarborgd. Na afloop ontvangen ze een certificaat en kunnen ze zelf aan de slag met de elektronische overheid.

Om deel te nemen aan de cursus, die bestaat uit vier dagdelen, is enige vaardigheid in het gebruik van muis en toetsenbord en werken met internet gewenst en is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk.

Meer informatie over aanmelden en cursusdagen is te vinden op de website van Bibliotheek Rotterdam, www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Print Friendly, PDF & Email