Het eerstvolgende bibliotheekcollege staat in het teken van de Rotterdam Architectuurmaand. Bezoekers horen het verhaal van Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman, die wonen, werken en experimenteren in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House.

Midden in de haven, verstopt tussen het groen, de nieuwbouwwijk in-aanbouw en het oude dorp, staat een klein houten huis op wielen. Hierin wonen Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman. Tot het einde van dit jaar wonen, werken en experimenteren zij in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House. Daarna gaan ze met hun huisje op zoek naar een nieuwe plek.

In anderhalf jaar tijd hebben ze hun droomhuis ontworpen en gebouwd. Nu zijn ze hypotheekvrij, zelfvoorzienend en werken hard aan het realiseren van een Tiny House Village. Ook hebben ze ondertussen de Tiny House Academy opgezet, om anderen te helpen met het ontwerpen en bouwen van hun eigen huisje.

Wat drijft hen zo klein te wonen? Waarom zou je afhankelijk willen zijn van zonne-energie en regenwater? Waarom een flexibel en mobiel huis? Waarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van wonen? Hun antwoord is simpel: Genoegen nemen met genoeg.

In de maand juni kunnen bezoekers ook diverse maquettes van Tiny Houses zien in een mini-expo, van ‘wikkelhouse’ tot zeecontainer. Deze editie van het bibliotheekcollege vindt plaats op 29 juni in het Bibliotheektheater.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter