Ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan heeft Diergaarde Blijdorp voor kinderen een speciaal herfstvakantiepalet samengesteld met films, een workshop dierenfotografie door huisfotograaf Rob Doolaard en de ontmoeting met gifkikkers in het gebouw Amazonica. Ook is er elke dag knutselen met afvalmaterialen op de binnenspeeltuin van Biotopia.

Hoogtepunt is op 22 oktober de Nederlandse première van de documentaire ‘Last of the Longnecks’ tijdens de Blijdorp-colleges en voor de kinderen in wie een toekomstige bioloog van het kaliber Freek Vonk schuilt gaat of juist het tegenovergestelde, is er op het Blijdorp Kids College op zodag 15 oktober de documentaire ‘Raffalelo in het wild’. Beide films worden getoond in samenwerking met Wildlife Film Festival Rotterdam’.

De laatste film gaat over een 8-jarige jongen die dolgraag bioloog wil worden, maar doodsbang is voor kikkers. Na de film ontmoeten de kijkertjes regisseur Rachel Visscher en leert hij ze meer over pijlgifkikkers van dierverzorger Louwerens-Jan Nederlof van Blijdorp.

Het gebouw Amazonica, waar de gifkikkers verblijven richt zich helemaal op de flora en fauna uit Midden- en Zuid Amerika. Op dit continent komen ruim 250 soorten voor met opvallende waarschuwingskleuren, waarbij ze het signaal afgeven: we zijn giftig en oneetbaar. Het nieuwe verblijf herbergt twee soorten.

De entreeprijs is tijdens de herfstvakantie voor iedereen gereduceerd tot € 12,50.

Print Friendly, PDF & Email