De Erasmus Universiteit Rotterdam is een Sustainability Hub rijker. Op deze centrale plek, met ook het nieuwe Foodlab, komen alle duurzaamheidsactiviteiten van de studenten samen en worden nieuwe ideeën en activiteiten geboren. Rotterdamse wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, Arno Bonte opent dinsdag de Erasmus Sustainability Hub op campus Woudestein. Met de Hub wil de EUR een meer duurzame universiteit worden.

Met de Erasmus Sustainability Hub worden studenten betrokken om de EUR, samen met de stad Rotterdam en innovatieve partners, een van de meest duurzame universiteiten van Nederland te maken. Doel is het bewustzijn over duurzaamheid van de toekomstige afgestudeerde EUR studenten te bevorderen.

Studenten kunnen betrokken worden bij onderzoeken, projecten rondom duurzame voeding en bewustwordingscampagnes met duurzaamheidsthema’s. In de Hub werken de studenten samen met partners in het bedrijfsleven, de gemeente en maatschappelijke organisaties.

Met de nieuwe ruimte komt nog een andere lang gekoesterde droom werkelijkheid: het Erasmus Foodlab. Daar gaan studenten kennis opdoen over duurzame voeding en onderzoek daarnaar in (kook)workshops. Miele en Asto keukens leverden duurzame keuken apparatuur en meubels; Lima Foods de plantaardige biologische kookingrediënten en Het Kookpunt/Fissler de duurzame kookgereedschappen. Daarnaast werkt campuscateraar Vitam Catering mee aan de bewustwording over gezonde en smaakvolle voeding. De samenwerking wil stimuleren dat duurzame voedselgewoontes de norm wordt van toekomstige huishoudens

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Erasmus Universiteit