Dagblad010 | SP schiet Wielewalers te hulp bij bomenkap

SP schiet Wielewalers te hulp bij bomenkap

mainImage

De SP-fractie in Rotterdam eist dat de aanvraag om bomen te kappen in de Wielewaal wordt vernietigd.

”Het kan niet zo zijn dat het stadsbestuur zich niets aantrekt van een uitspraak van de Raad van State. De aanvraag omgevingsvergunning voor de bomenkap is gebaseerd op het door de Raad van State vernietigde bestemmingsplan De Nieuwe Wielewaal. Punt uit’’, aldus  fractievoorzitter Aart van Zevenbergen.

Met name de vele oude en grote bomen moeten gespaard worden. ’’Want elke volgroeide boom absorbeert honderden liters water en ‘eet’ CO2 en dat is in onze stad met een overproductie aan CO2 en een gebrek aan waterberging hard nodig’’, vindt de SP, die daarmee binnen de coalitie ook een beroep doet op GroenLinks. ‘’Behoud van gezonde volgroeide bomen is sowieso beter dan herplant in iets meerdere kwantiteit maar met slechtere kwaliteit, jonge en kleine sprietjes.’’

Ook vindt de SP het raar dat wethouder Kurvers nog steeds niet in gesprek is met de bewonersorganisatie, de huurdersvereniging, de speeltuinvereniging en het buurtpreventieteam Wielewaal,  terwijl hij dit volgens Van Zevenbergen wel had beloofd. ‘’Wij vinden dit een schandvlek in het vertrouwen naar het stadsbestuur’’, schrijft hij.


Foto: Google Maps