Vestia moeten leren communiceren

21 June 2019, 22:54 uur
Bouw & Wonen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Woningcorporatie Vestia moet leren communiceren. Dat is het oordeel van drie raadsleden van drie verschillende politieke partijen in Rotterdam, die vinden dat de manier waarop de bewoners van de Tweebosbuurt op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in hun wijk niet toegankelijk en niet zorgvuldig is. De PvdA, Nida en 50Plus gaan nog een stapje verder en zeggen dat dit onnodig en langdurig stress veroorzaakt bij de bewoners met naar hun vrees op termijn gezondheidsklachten. Het is immers de wijk die zal worden afgebroken.

In de Tweebosbuurt wonen veel migranten met een taal- of leerachterstand. In de zomermaanden gaan zij veelal naar hun landen van herkomst. De nieuwsbrief van Vestia wordt ongeadresseerd huis-aan-huis in brievenbussen gestopt, zodat de attentie verloren gaat. In de laatste flyer zat ingevouwen een document waarmee mensen die op vakantie zijn iemand konden machtigen om op een aangeboden woning in te gaan.

’’Volkomen onduidelijk is wat er gebeurt wanneer mensen niemand machtigen’’, schrijft fractievoorzitter Co Engberts van de PvdA namens de andere twee partijen aan zijn college, ‘’verspelen de mensen dan hun rechten? Naar onze mening moet er een positieve afspraak te maken zijn: je kan machtigen zodat je een mooi aanbod niet over het hoofd ziet, maar je moet ook aan kunnen geven dat je een bepaalde periode vanwege verblijf in het buitenland niet kan reageren.’’

Het drietal heeft de vragen niet gesteld aan Vestia gestuurd, maar aan het stadsbestuur omdat het hoopt dat bouwwethouder Kurvers of anders participatiewethouder Kathmann gaat bemiddelen. Te meer omdat ook de bewonersparticipatie in de Tweebosbuurt niet van de grond blijkt te komen. Bovendien zijn de raadsleden verrast door het hoge aantal dagvaardingen.