Applaus voor bewoners Tweebosbuurt

mainImage
Applaus voor bewoners Tweebosbuurt

Wim Leewis en Frank van Daalen kijken met tevredenheid terug op hun bezoek aan de Huurdersdag van Vestia’s Huurdersraad. Het Rotterdamse tweetal kreeg gisteren in een goed gevuld TU sport- en cultuurcentrum aan de Mekelweg in Delft korte tijd de gelegenheid om hun ongenoegen kenbaar te maken over Vestia’s sloopplannen in de Tweebosbuurt. 

“Ik mocht van de voorzitter een paar minuten het woord voeren. Het leverde een applaus van de zaal op”, zegt Leewis. 

Samen met Van Daalen haalde hij bovendien 98 handtekeningen op. Steunbetuigingen om Vestia alsnog ertoe te bewegen het sloopplan in te trekken. Leewis: “Het slopen van woningen met energielabel C is een slecht plan. Daar was de hoogleraar (Wim Visscher, red.), die een toespraak hield over duurzaamheid, het helemaal met ons over eens”. 

Wat het bestuur van de Huurdersraad Vestia zelf vindt van het sloopplan, is nog steeds onduidelijk voor de bewoners van de Tweebosbuurt. 

Leewis: “Ik kreeg te horen dat daarover de komende week een bericht verschijnt op de website van de Huurdersraad”. Desgevraagd kwam Leewis op de huurdersdag nog niets te weten. De bestuursleden van de Huurdersraad, die de belangen van de Vestia-huurders - ook die uit de Tweebosbuurt - behartigen, houden hun achterban in dit deel van de Afrikaanderwijk al vier maanden in spanning over wat zij van het sloopplan vinden. 

 

Zie ook Tweebosbuurtnieuws


| Foto: Digitaal Dagblad