Architect Hugh Maaskant herleeft

mainImage
Architect Hugh Maaskant herleeft

OT rotterdam (her)opent haar ‘tiny’ theater aan de Coolhaven met een reconstructie van een kritisch interview met de eigenwijze en dwarse Rotterdamse architect Hugh Maaskant, die bekend is van onder andere de Euromast, de Pier in Scheveningen en het Tomadohuis in Dordrecht.
Tijdens de wederopbouw van Rotterdam heeft hij gezichtsbepalende gebouwen neergezet, zoals het Groot Handelsgebouw, het Technicon-complex en het Hilton Hotel.
Maaskant (1907-1977) - bewonderd en verguisd, wars van architectonische mooipraterij en  een echte Rotterdammer - wordt gespeeld door Gerrit Timmers (artistiek leider van OT rotterdam), die als middelbare scholier al gefascineerd was door deze architect. De voorstelling duurt circa 40 minuten en wordt door de gemeente gesubsidieerd.

Na afloop is er telkens een gesprek met ‘de-gast-van-de-dag’ die reageert op de inhoud en thematiek van de voorstelling: vrijdag 9 november Franz Ziegler & Ivar Branderhorst, zaterdag 10 november 16.00 Willem Sulsters, zaterdag 10 november 20.30 uur Tjeerd Hendriks, zondag 11 november 16.00 Gyz La Rivière en zodag 11 november 20.30 Michelle Provoost.


Foto: Digitaal Dagblad