Bouwwethouder: 'Duik in je fundering'

mainImage
Bouwwethouder: 'Duik in je fundering'

Duik in je fundering. Met deze boodschap startte bouwwethouder Bas Kurvers de campagne waarbij aandacht wordt gevraagd voor funderingen op houten palen. Door het doen van een snelle check op www.duikinjefundering.nl kunnen Rotterdammers eenvoudig zien of zij risico lopen op problemen met hun fundering en waar zij terecht kunnen voor verder onderzoek.

Naar schatting hebben 120.000 huishoudens in Rotterdam een fundering op houten palen. Sommige delen van wijken staan er in Rotterdam zelfs om bekend: het Kleiwegkwartier in Noord. Dit type fundering kan worden aangetast door bijvoorbeeld schimmels (paalrot), bacteriën, (palenpest), te weinig of te korte palen of door negatieve kleef.
Met de campagne Duik in je fundering nodigt de gemeente Rotterdam huiseigenaren uit onderzoek te doen naar de staat van de houten paalfundering.

Kurvers: “Goed onderhoud van huizen is belangrijk, want het is pas echt fijn wonen als je huis goed op orde is. We investeren daarom in de kwaliteit van de huizen in de stad. De fundering is de basis van elk huis en die moet goed zijn. We helpen Rotterdammers om ‘in hun fundering te duiken’ en te onderzoeken of er onderhoud nodig is.”

De gemeente biedt, via het Funderingsloket, de huiseigenaren advies op maat. Verder verstrekt de gemeente onder andere subsidie voor bloksgewijs funderingsonderzoek en is de gemeente aangesloten bij het landelijke Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Dit Fonds verstrekt leningen voor urgent bloksgewijs funderingsherstel.

 


Foto: Digitaal Dagblad