Eendracht stopt, te koop 217 woningen

mainImage
Eendracht stopt, te koop 217 woningen

Woningstichting Eendracht houdt ermee op. De kleinste woningcorporatie van Rotterdam is het tweede 'slachtoffer' geworden van de ingewikkeldheid van de nieuwe Woningwet. 

Eerder, eind 2016, gooide woningstichting De Goede Woning uit Terbregge om dezelfde reden al de handdoek in de ring. 

In de op 1 november 2018 verschenen Oordeelsbrief 2018 van de Autoriteit Woningcorporaties staat dat het einde van Eendracht aanstaande is. 

Woningstichting Eendracht "geeft aan tot de conclusie te zijn gekomen dat taken en verantwoordelijkheden in een snel veranderende omgeving steeds moeilijker zijn in te vullen".

"Inmiddels heeft u de AW medegedeeld, dat u en uw Raad van Commissarissen over de toekomst van Eendracht hebben besloten stappen te zetten die moeten leiden tot het beëindigen van het zelfstandig voortbestaan van Eendracht", schrijft minister Ollongren in de oordeelsbrief, die nog niet is op de website van de AW is gezet. 


Eendracht heeft 217 huurwoningen en twee bedrijfspanden in bezit. Ruim driekwart van de woningen valt in de categorie ‘bereikbaar’ met huurtoeslag. Het betreft moderne woningen gelegen aan de Kleine Visserijstraat, Jan Kobellstraat, Korte Bruijnstraat en Van Duylstraat. 


Foto: Digitaal Dagblad