Eerste paal 250 woningen op Laan op Zuid

mainImage
Eerste paal 250 woningen op Laan op Zuid

Op de Laan op Zuid is donderdag de eerste paal geslagen voor 250 nieuwe woningen in het project Het Remisehof. Wethouder Kurvers (Bouwen, Wonen en Energietransitie gebouwde omgeving) gaf samen met de kopers en genodigden het officiële startsein voor de bouw.

Het Remisehof wordt gerealiseerd in de wijk Kop van Zuid- Entrepot. Het was vroeger een plek waar trams, metro’s en bussen stonden te wachten op hun volgende rit. Ook vond hier de overslag plaats van de scheepvaart naar de trein. In de directe omgeving van het Remisehof bevinden zich tegenwoordig winkels, scholen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer waarmee je in vijf minuten in het hartje van Rotterdam bent.

''De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat het Remisehof aantrekkelijk maakt voor verschillende inkomensgroepen'', aldus de website Wonen in Rotterdam.

Enerzijds kunnen bewoners uit de Afrikaanderwijk een volgende stap maken in hun wooncarrière, anderzijds moet er een nieuwe doelgroep aangetrokken gaan worden die een 'koopkrachtige impuls' aan de  Afrikaanderwijk gaat geven.

In een eerste fase worden 137 huurwoningen en 36 koopwoningen gebouwd. Die zijn inmiddels allemaal verkocht en verhuurd. In fase 2 worden er nog eens 79 woningen en appartementen gebouwd voor de vrije verkoop. Die zullen vanaf medio 2019 te koop worden aangeboden.


Foto: Digitaal Dagblad